BLOG

Blog OROXID® predstavlja zanimive in koristne članke, nasvete, zgodbe uporabnikov in še mnogo drugih stvari. V njih so podana preverjena dejstva in pridejo vedno prav. Blog vam pomaga pri pravilni uporabi OROXID® izdelkov ali pa vas usmerja ob soočanju z različnimi težavami in iskanjem ustreznih rešitev. V primeru, da posamezen blog oziroma prispevek ne pokriva iskanega, pa vam priporočamo, da preverite Oroxid FAQ. Vse izdelke blagovne znamke Oroxid pa lahko najdete v spletni trgovini enikam.si

Kako preprečiti slab zadah?

Slab zadah je pogosta težava, s katero se sooča veliko ljudi. Razumevanje vzrokov nastanka, pomena ustrezne ustne higiene ter obisk zobozdravnika je ključno za njegovo reševanje.

Obloge na jeziku – kaj vam sporoča vaš jezik?

Kljub temu, da nas že od mladih nog učijo, da se jezika ne kaže, je občasno dobro, da ga pokažemo sebi pred ogledalom. Spremembe na jeziku, kot so obloge, nam lahko dajo dragocene informacije o našem ustnem zdravju.

Bolečina v zobu je ena najmočnejših bolečin

Zobobol se lahko razlikuje glede na vrsto bolečine, ki je prisotna. Ta je lahko ostra, kljuva in skeli. Lahko hitro izgine in je le trenutna, npr. bolečina ob zvečenju ali uživanju hladne pijače.

Suha usta povečajo tveganje za nastanek zobne gnilobe

Vsi smo že kdaj doživeli občutek suhih ust. Še posebej kadar smo živčni, po športu ali če smo dehidrirani. V kolikor se nam to pripeti samo občasno, ni razloga za skrb, saj so to normalna stanja.

Razjede v ustih

Razjede v ustih so majhne rane, ki nastanejo na mehkem tkivu, predvsem na notranji strani ustnic ali lic, lahko tudi na jeziku ali mehkem nebu, včasih pa tudi v žrelu. Ker so običajno boleče, ovirajo vsakodnevno prehranjevanje, pitje, govorjenje in izvajanje pravilne ustne higiene.

Boleče dlesni v nosečnosti

Nosečnost je za vsako žensko vznemirljivo obdobje. Kljub temu, da so misli pri ginekoloških obiskih, izbiri imen, okraskov otroške sobe in pravega vozička, je nujno potrebno poskrbeti tudi za ustno zdravje.

Parodontoza – zahrbtna bolezen, ki lahko povzroči izgubo zob

Parodontoza ali paradontoza sta pogovorna izraza za parodontalno bolezen ali parodontitis. Gre za kronično vnetje obzobnih tkiv (dlesen, pozobnica, koreninski cement in čeljustna kost), ki obdajajo in podpirajo zobe in predstavlja resno infekcijsko bolezn, ki nezdravljena vodi v izgubo zob.

Vnete dlesni – kaj je vzrok?

Z boleznimi v ustni votlini se sooča več kot 90 % ljudi. Med najpogostejšimi težavami so vnete dlesni, ki postanejo nabrekle in rdeče ter lahko krvavijo.

Zobni kamen povzroča vnetje dlesni

Zobni kamen so v resnici zobne obloge, ki so se dlje časa nabirale na površini zob in otrdele. Na dotik je hrapav in se ga lahko zaznamo z jezikom, pa tudi estetsko ni prav nič privlačen.

Ustna higiena na počitnicah

V času potovanja, kampiranja ali pohodništva, včasih pozabimo na ustno higieno… Kako ukrepati, da bomo imeli tudi na počitnicah čim manj težav z zobmi in obzobnimi tkivi? Pripravili smo 6 nasvetov za ohranjanje dobre ustne higiene na potovanju.

Slab zadah – kaj ga povzroča in kako se ga rešiti?

Ste vedeli, da naj bi se s slabim zadahom soočalo kar 25 odstotkov ljudi? Sicer obstaja veliko različnih vzrokov za slab zadah, vendar pa se razlog v večini primerov skriva v slabi ustni higieni.

Krvavenje dlesni je lahko znak bolezni

Če se med ščetkanjem in nitkanjem pojavi krvavenje dlesni, lahko to vodi v nastanek slabega zadaha, vnetja in umika dlesni ter sčasoma tudi v izgubo zob. Preventivni ukrepi so ponavadi najboljša rešitev za težave z ustnim zdravjem. Za zaščito zob in preprečevanje bolezni dlesni je ključnega pomena dosledna ustna higiena.