FAQ

FAQ ali pogosta vprašanja in odgovori vam bodo skušali kratko in jedrnato odgovoriti na vaša vprašanja. Slednja so se morda prav tako v preteklosti že pojavila s strani drugih obiskovalcev ali uporabnikov izdelkov Oroxid. V primeru, da iskanega znotraj FAQ ne najdete, pa le tega lahko zastavite tudi sami. Prav tako pa priporočamo, da po FAQ preverite tudi bloge. Vse izdelke blagovne znamke Oroxid pa lahko najdete v spletni trgovini enikam.si.

Zakaj so OROXID® izdelki drugačni od drugih ustnih vod na tržišču?
So zelo drugačni, saj uvajajo novi mehanizem delovanja pri tretiranju težav v ustni votlini. Ne vsebujejo alkohola in klorheksidina, ki ustno sluznico izsušujeta, dražita in kažeta predispozicijo povzročanja raka. To je izjemnega pomena zlasti za mlajšo populacijo, ki ima pred seboj še vso življenje. Več o izdelkih pa v spodnjih FAQ.

Pri širjenju okužbe pa ni pomembno »le« higiena rok, ampak tudi ustne votline. Virus se v nosno-žrelnem predelu najbolj intenzivno razmnožuje v začetku bolezni. Takrat so te osebe tudi najbolj kužne in ker se virus prenaša kapljično, med kašljanjem in kihanjem kapljice okuženega padejo na sluznice nosu, ust in oči oseb, ki so v njegovi bližini. Zaradi antiseptičnega učinka preprečuje obstoj kužnih klic, ter je prvi izbor za grgranje pri virusnih in bakterijskih okužbah. Oroxid® oralna raztopina ne le dezinficira ustne votline, ampak tudi poskrbi za zdravje, oksigenacijo in regeneracijo naše ustne votline.

OROXID deluje na osnovi mehanizma peroksidnih in oksidnih spojin, ki je poznan v medicini že stoletja. Gre za najboljši približek oksidnih spojin, ki jih proizvajajo tudi celice našega imunskega sistema v obrambi proti bakterijam, glivicam in virusom. Imunske celice proizvajajo peroksidne spojine, ki se specifično vežejo s kovinskim ionom v celični steni mikrobov in jih uniči. Pri tem se sprosti aktivna oblika kisika znana pod imenom »kisikov singlet« in voda, ki jih človeške celice porabijo za svoje potrebe. »Kisikov singlet« ob vstopu v celico aktivira procese oksigenacije in regeneracije v celici.

OROXID forte je namenjen zlasti tretiranju težav v ustni votlini kot so vnetja, parodontoza, težje oblike aft in za intenzivno ustno higieno pri vseh ljudeh, ki nimajo občutljive ustne sluznice.

OROXID sensitiv je namenjen otrokom in vsem, ki imajo občutljivo ustno sluznico. To pomeni, da so vedno iskali in uporabljali posebne zobne paste in ustne vode, ker jih je vse dražilo ali bilo premočno.

OROXID ustna voda je primerna za uporabo doma in kot pomoč pri tretiranju težav v ustni votlini, saj takrat potrebujemo večjo količino ustne vode.

OROXID oralno pršilo je namenjeno lažjemu prenašanju izdelka pri ljudeh, ki morajo čistiti in uporabljati ustno vodo tudi preko dneva: mladina s fiksnimi zobnimi aparati, ljudje s slabim zadahom, aftami. OROXID sprej je v obliki 100 ml plastenke primeren tudi za potovanja z letalom

Nosilec razvoja, izdelave in izdelka OROXID je slovensko podjetje Enikam d.oo. Proizvodni procesi pa se izvajajo v podjetjih, ki zagotavljajo vse ustrezne pogoje, standarde in certifikacijo za izdelavo medicinskih pripomočkov.

OROXID oksigenira celico s »kisikovim singletom«, ki nastane v reakciji s patogeni. Pomeni, da je ta oblika kisika celici lastna in jo zato celica lahko sprejme. Ko pride v celico, vstopa v mitohondrije, ki so pljuča celice. Na ta način celica dobi potreben kisik in energijo, ki sta potrebna za normalno opravljanje življenjsko pomembnih procesov.

Rok uporabnosti je naveden na embalaži in je dve leti. Priporoča pa se, da se raztopina porabi v 3 mesecih po odprtju embalaže oziroma aktivaciji spreja, saj  to pomeni, da proizvod uporabljate in le tako dosežete željene rezultate.

OROXID forte je namenjen zlasti tretiranju težav v ustni votlini kot so vnetja, parodontoza, težje oblike aft in za intenzivno ustno higieno pri vseh ljudeh, ki nimajo občutljive ustne sluznice.

OROXID sensitiv je namenjen otrokom in vsem, ki imajo občutljivo ustno sluznico. To pomeni, da so vedno iskali in uporabljali posebne zobne paste in ustne vode, ker jih je vse dražilo ali bilo premočno.

OROXIDA se ne da primerjati z ustnimi vodami, ki so v prodaji saj so enostavne kombinacije eteričnih sestavin za svežino v ustni votlini. Skoraj vse pa so osnovane na alkoholu ali klorheksidinu, ki ustno sluznico izsušujejo in imajo predospozicijo povzročanja raka.

Proizvodni postopek izdelave OROXID izdelkov na osnovi aktivnih kisikovih spojin je zahteven in drag. Posebej je izdelan tudi vsaki del embalaže brez dodatkov in primesi, ki bi izdelek razgradile.

Res je v izdelku peroksid proizveden in prečiščen po posebnem proizvodnem postopku. Ko pride izdelek OROXID v stik z ustno sluznico ali kožo se sprostijo aktivne kisikove spojine med katerimi je najbolj poznan in raziskan » kisikov singlet«, Ta aktivni kisik v obliki singleta lahko prehaja v človeške celice, kjer je nujno potreben za procese oksigenacije in regeneracije.

Temu ne bi rekli beljenje ampak povrnitev zdrave, naravno barve zob. OROXID povzroči oksidacijo zobnih oblog in plakov, ki so na zobeh zaradi hrane, kave, čaja, kajenja, medtem ko same zobne sklenine ne poškoduje.

V ustni votlini so vedno mikrobi, tudi če jo še tako dobro očistimo, tako da OROXID vedno deluje, ker ne živimo v sterilnem okolju.

OROXID deluje na vnete in poškodovane celice s pomočjo kisikovega singleta, ki vstopa v človeške celice. Tako singlet celice oksigenira, vstopa v celične cikluse in dvigne energetski potencial celice. Vstopa tudi v mitohondrije, kjer je nujno potreben pri procesih nastajanja beljakovin preko številnih biokemijskih reakcij. Nove beljakovine se nato vgradijo v celico in omogočijo njeno hitrejšo obnovijo.

Ne. Uporabljene koncentracije peroksidnih spojin 3 % in 1,5% v izdelkih OROXID so klinično dokazane kot varne in neškodljive za zobno sklenino tako pri vsakodnevni kot dolgotrajni uporabi. Peroksidne spojine v ustni votlini razpadejo v manj kot 1 minuti in ne morejo imeti neželenih učinkov na sklenino ali sluznico. Je pa to čas, ki je zadosten za sprostitev aktivnih kisikovih spojin, ki kažejo svoje pozitivne učinke.

Vprašanja in odgovori v zavihku FAQ bodo deljeni z drugimi pri čemer so vsi občutljivi & osebni podatki odstranjeni iz FAQ. S tem bomo skupaj pomagali tudi drugim.