Oroxid - ikona1
POVRNE NARAVNO BELINO IN SIJAJ
brez škodljivega vpliva na sklenino
Oroxid - ikona2
LAJŠA IN ZMANJŠUJE VNETJA
in krvavenje dlesni ter preprečuje napredovanje parodontalne bolezni
Oroxid - ikona3
PREPREČUJE NABIRANJE MIKROBOV
in oblog na jeziku in zobeh ter ohranja svež dah
Oroxid - ikona4
ODLIČNO VZDRŽUJE USTNO HIGIENO
pri zobnih aparatih - zvezdicah, protezah in vsadkih

OROXID - POMOČ PRI TEŽAVAH V USTNI VOTLINI & EDINSTVENA USTNA HIGIENA

V podjetju Enikam smo razvili medicinski pripomoček OROXID®, oralno raztopino , ki deluje na osnovi visoko aktivnega kisika. Zaradi antiseptičnega učinka preprečuje obstoj kužnih klic ter je prvi izbor za grgranje pri virusnih in bakterijskih okužbah. OROXID® oralna raztopina ne le dezinficira ustne votline, ampak tudi poskrbi za zdravje, oksigenacijo in regeneracijo naše ustne votline.

Oroxid - ikona1
POVRNE NARAVNO BELINO IN SIJAJ
Oroxid - ikona2
LAJŠA IN ZMANJŠUJE VNETJA
Oroxid - ikona3
PREPREČUJE NABIRANJE MIKROBOV
Oroxid - ikona4
ODLIČNO VZDRŽUJE USTNO HIGIENO
Forte

Primeren za:

 • odrasle
 • intenzivno ustno nego in zdravljenje
 • higieno po operativnih posegih, pri vsadkih in protetičnih nadomestkih

Primeren za:

 • odrasle
 • intenzivno ustno nego in zdravljenje
 • higieno po operativnih posegih, pri vsadkih in protetičnih nadomestkih

Primeren za:

 • odrasle in otroke
 • občutljive, vnete dlesni
 • vsakodnevno, preventivno nego dlesni in higieno pri zobnih aparatih

Primeren za:

 • odrasle in otroke
 • občutljive, vnete dlesni
 • vsakodnevno, preventivno nego dlesni in higieno pri zobnih aparatih

Učinkovitost Oroxid® je osnovana na aktivnih kisikovih spojinah in izvlečku zdravilnih zelišč Actipone®

Popolnoma nov mehanizem delovanja omogoča oskrbo celic z aktivnim kisikom, kar pripomore k hitrejši regeneraciji prizadete ustne sluznice in dlesni. Zaradi antiseptičnega učinka se zmanjša obseg vnetij in okužb v ustni votlini. Skrbo izbrana mešanica zelišč – ingver, ameriški slamnik in mirta blagodejno vpliva na ustno sluznico, zavira razmnoževanje bakterij in nalaganje zobnih oblog.

Ob stiku raztopine s sluznico se sprosti aktivni kisik v obliki številnih drobnih mehurčkov, ki površino ZDRAVIJO, ČISTIJO, NEGUJEJO, VLAŽIJO, OKSIGENIRAJO in OBNAVLJAJO.

Kdaj uporabiti Oroxid® v obliki pršila in kdaj v obliki raztopine?

OROXID® oralna raztopina je primerna za vsakodnevno nego in tretiranje težav v ustni votlini. Namenjena je kratkoročni in dolgoročni uporabi.

OROXID® oralno pršilo je namenjen vsem, ki potrebujejo večkrat dnevno uporabo izdelka ali z oteženo možnostjo grgranja in izpiranja z tekočino. Priporočljiva je zlasti za ljudi s fiksnimi zobnimi aparati, vsadki, slabim zadahom, ustnimi razjedami (aftami). Sprej je namenjen lažjemu prenosu v osebni prtljagi in za potovanja, tudi z letalom. 

Kaj o OROXID® menijo ljudje?

FAQ - OROXID®

Nosilec razvoja, izdelave in izdelka OROXID je slovensko podjetje Enikam d.oo. Proizvodni procesi pa se izvajajo v podjetjih, ki zagotavljajo vse ustrezne pogoje, standarde in certifikacijo za izdelavo medicinskih pripomočkov.

OROXID oksigenira celico s »kisikovim singletom«, ki nastane v reakciji s patogeni. Pomeni, da je ta oblika kisika celici lastna in jo zato celica lahko sprejme. Ko pride v celico, vstopa v mitohondrije, ki so pljuča celice. Na ta način celica dobi potreben kisik in energijo, ki sta potrebna za normalno opravljanje življenjsko pomembnih procesov.

Rok uporabnosti je naveden na embalaži in je dve leti. Priporoča pa se, da se raztopina porabi v 3 mesecih po odprtju embalaže oziroma aktivaciji spreja, saj  to pomeni, da proizvod uporabljate in le tako dosežete željene rezultate.

V ustni votlini so vedno mikrobi, tudi če jo še tako dobro očistimo, tako da OROXID vedno deluje, ker ne živimo v sterilnem okolju.

OROXID deluje na vnete in poškodovane celice s pomočjo kisikovega singleta, ki vstopa v človeške celice. Tako singlet celice oksigenira, vstopa v celične cikluse in dvigne energetski potencial celice. Vstopa tudi v mitohondrije, kjer je nujno potreben pri procesih nastajanja beljakovin preko številnih biokemijskih reakcij. Nove beljakovine se nato vgradijo v celico in omogočijo njeno hitrejšo obnovijo.

Ne. Uporabljene koncentracije peroksidnih spojin 3 % in 1,5% v izdelkih OROXID so klinično dokazane kot varne in neškodljive za zobno sklenino tako pri vsakodnevni kot dolgotrajni uporabi. Peroksidne spojine v ustni votlini razpadejo v manj kot 1 minuti in ne morejo imeti neželenih učinkov na sklenino ali sluznico. Je pa to čas, ki je zadosten za sprostitev aktivnih kisikovih spojin, ki kažejo svoje pozitivne učinke.